Gereedschapskist voor energiebesparing

Wil je samen met buren, vrienden of belangstellenden actief aan de slag met energiebesparen? Maak gebruik van het aanbod uit de Gereedschapskist van de AANjagers.

 

Klimaatstraatfeest

Het klimaatstraatfeest is een straatwedstrijd in Nederland. Het idee achter de competitie is simpel: je verdient klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen tijdens het stookseizoen. Het team dat aan het einde van de competitie de meeste punten heeft gescoord wint een fantastisch geldbedrag! Alle acties moeten in de wedstrijdperiode (10 oktober 2017 tot 31 maart 2018) worden uitgevoerd. Meer informatie: http://www.klimaatstraatfeest.nl

Wat doen wij:

  • Wij bieden een coach aan die je helpt en inspireert met het organiseren van activiteiten
  • De coach kan je tijdens de hele periode benaderen
  • De coach is per straat/team in de wijk 5 uur inzetbaar

Wat doe je zelf:

  • Formeer een team in je straat, buurt of wijk
  • Maak een afspraak met je toegewezen coach
Appeltaartgesprek

Appeltaartgesprek

Onder het genot van een appeltaart bespreek je samen met je buren wat de mogelijkheden zijn om energie te besparen in jullie huizen. Dit gesprek duurt ongeveer anderhalf uur en wordt begeleid door een coach.

Warmtecamera wandeling

Warmtecamera wandeling

Loop met een coach door jouw straat en scan de warmtelekken bij huizen van binnen en van buiten. Natuurlijk krijg je ook tips welke maatregelen je het beste kunt nemen.
De scans kunnen worden uitgevoerd in december, januari, februari en maart. Reserveren is verstandig.

Gastsprekers buurtavond

Gastsprekers buurtavond

Hoe fijn zou het zijn als je een expert kunt laten uitleggen hoe een warmtepompinstallatie werkt en wat de kosten en opbrengsten ervan zijn?

Buurtmiddag

Buurtmiddag of -avond organiseren

Je wilt een buurtmiddag of –avond organiseren over duurzaamheid. Dat kost een hoop tijd en moeite om te organiseren. Wat zou het fijn zijn als je dan niet ook voor alle kosten hoeft op te draaien.

Blowerdoor- en rooktest

Blowerdoor- en rooktest

Zoek een geschikt huis om de blowerdoor/rook-test in jouw buurt te doen en zorg ervoor dat meerdere mensen komen kijken. Samen kunnen we dan leren van de lekken die zich wellicht ook bij andere soortgelijke huizen voordoen.

Energie Bespaar Huis

Bezoek het energiebespaarhuis

Bezoek het Energie Bespaar Huis en ervaar hoe je als woningeigenaar energie in je eigen huis kunt besparen. In dit huis kun je ook zien wat er voor nodig is om je huis volledig energie-neutraal te maken, zodat je geen energierekening meer hebt. Het huis is tevens afgesloten van het gasnetwerk.

Klimaatstraatfeest

Klimaatstraatfeest

Je doet mee met het energiestraatfeest en wil winnen. Maak een afspraak met een energiecoach om uw plannen door te nemen en te kijken hoe wij verder kunnen helpen.

Arnhem Klimaatbestendig

Arnhem Klimaatbestendig

Je kunt niet alleen je huis, maar ook je tuin duurzaam en klimaatbestendig maken. Hoe? Nodig ons uit en we komen je het vertellen!

Klimaat Gesprekken

Workshopreeks KlimaatGesprekken

Op jouw manier en tempo klimaatvriendelijke keuzes maken. Dat doe je door de 6 workshops van 2 uur van KlimaatGesprekken te volgen. Leren van, en geïnspireerd raken door, anderen onder begeleiding van een teamcoach van KlimaatGesprekken.