Scroll naar beneden
Energieadvies voor monumenten

Energieadvies voor monumenten

Meer wooncomfort, minder kosten

20210728_113644.jpg

Energieadvies voor monumenten

In het programma New energy made in Arnhem 2020-2030 zijn er allerlei doelen en maatregelen opgenomen voor het verminderen van CO₂. Bij de gebouwde omgeving zijn de belangrijkste doelen: energie besparen, van het aardgas af en zonnepanelen op daken. Voor monumenten en beschermd stadsgezicht zijn deze doelen niet zo makkelijk te realiseren. Daar kregen we ook veel vragen over tijdens de wijkgesprekken. Er zijn namelijk allerlei regels voor het verbouwen en veranderen van een monument of beschermd stadsgezicht. Daarnaast is het vaak een uitdaging om de oude constructie en gebouwonderdelen zo te verduurzamen dat er geen vochtproblemen ontstaan. Er is maatwerk en gespecialiseerd advies nodig.

Daarom biedt de gemeente Arnhem 25 energieadviezen aan voor eigenaren van monumenten. De Groene Grachten gaat dit voor de gemeente uitvoeren. Deze marktpartij heeft een jarenlange ervaring op het gebied van het verduurzamen van monumenten. Uniek aan deze aanpak is de persoonlijke begeleiding vanuit De Groene Grachten waarbij in overleg met de eigenaar en de Afdeling Erfgoed van de gemeente Arnhem een energieadvies wordt gegeven.

Bent u woningeigenaar van een monument en wilt u verduurzamen? Wilt u meer wooncomfort en de energierekening verlagen? Of wilt u aardgasvrij of energieneutraal wonen? Vraag dan snel een energieadvies aan (want op=op!).

Aanbod

  • Advies over verduurzaming en energiebesparing op maat voor uw monumentale woning opgesteld door het onafhankelijke, ervaren en deskundige adviesbureau De Groene Grachten.
  • U krijgt een energieadvies dat normaal €1.250 (incl. btw) kost, nu voor een eigen bijdrage van slechts €242 (incl. btw). De gemeente Arnhem neemt de overige €1008 (incl. btw) voor haar rekening.

Voorwaarden

  • U kunt meedoen als u een particuliere eigenaar bent van een monumentale woning in Arnhem, die geregistreerd staat als rijks- of gemeentelijk monument.
  • Na aanmelding neemt het adviesbureau contact met u op voor het maken van een afspraak.

Over het advies

De adviseur van De Groene Grachten toetst meer dan 100 duurzame maatregelen op het gebied van isolatie, ventilatie, elektriciteit, verwarming, water en groen. U ontvangt een rapport met de uitkomsten van het onderzoek, met een heldere uitleg van de mogelijkheden voor uw woning. In het adviesrapport wordt daarnaast ook een beknopte cultuurhistorische omschrijving gegeven van uw woning. Ook wordt er een stappenplan opgesteld voor verdere acties.

Vraag of aanmelden?

Heeft u een vraag of wilt u aanmelden? U kunt contact opnemen met Urban Buitenhuis via urban.buitenhuis@arnhem.nl. Aanvragen worden vanaf september 2021 in behandeling genomen.

Wij willen stap voor stap verduurzamen en daar gaan we voor..

Wij helpen je graag mee