Gereedschapskist voor energiebesparing

Wil je samen met buren, vrienden of belangstellenden actief aan de slag met energiebesparen? Maak gebruik van het aanbod uit de Gereedschapskist van de AANjagers.

 

Blowerdoor- en rooktest

Bij een blowerdoortest (luchtdichtheidstest) wordt de luchtdichtheid van jouw woning berekend door over- en onderdruksituatie te creëren door middel van ventilatoren. Het volume lucht dat hierbij aan het gebouw ontsnapt of er juist naar binnengaat, is de maat voor de luchtdichtheid. Hoe beter de luchtdichtheid van de woning hoe minder energieverlies. Door een blowerdoortest is een uitstekend middel om grip te krijgen op het energieverbruik. Als je de test combineert met een rookproef kun je ook precies zien waar de eventuele lekken zitten. Het voordeel van deze tests zijn dat ze het gehele jaar kunnen worden gehouden. Blowerdoor- en rooktest zijn relatief prijzig.

Wat doen wij:

  • Zorgen voor de blowerdoortest
  • Zorgen voor de rooktest
  • Zorgen voor een combinatie van beide tests

Wat doe je zelf:

  • Zorgen voor een woning waarbij de installatie geplaatst mag worden
  • Na bemiddeling door ons een afspraak te maken met het bedrijf die de test(s) gaat uitvoeren
  • Zorgen dat tenminste 6 buren met soortgelijke huizen bij de test(s) aanwezig zijn
  • Ervaringen achteraf met de buurt delen
Appeltaartgesprek

Appeltaartgesprek

Onder het genot van een appeltaart bespreek je samen met je buren wat de mogelijkheden zijn om energie te besparen in jullie huizen. Dit gesprek duurt ongeveer anderhalf uur en wordt begeleid door een coach.

Warmtecamera wandeling

Warmtecamera wandeling

Loop met een coach door jouw straat en scan de warmtelekken bij huizen van binnen en van buiten. Natuurlijk krijg je ook tips welke maatregelen je het beste kunt nemen.
De scans kunnen worden uitgevoerd in december, januari, februari en maart. Reserveren is verstandig.

Gastsprekers buurtavond

Gastsprekers buurtavond

Hoe fijn zou het zijn als je een expert kunt laten uitleggen hoe een warmtepompinstallatie werkt en wat de kosten en opbrengsten ervan zijn?

Buurtmiddag

Buurtmiddag of -avond organiseren

Je wilt een buurtmiddag of –avond organiseren over duurzaamheid. Dat kost een hoop tijd en moeite om te organiseren. Wat zou het fijn zijn als je dan niet ook voor alle kosten hoeft op te draaien.

Blowerdoor- en rooktest

Blowerdoor- en rooktest

Zoek een geschikt huis om de blowerdoor/rook-test in jouw buurt te doen en zorg ervoor dat meerdere mensen komen kijken. Samen kunnen we dan leren van de lekken die zich wellicht ook bij andere soortgelijke huizen voordoen.

Arnhem Klimaatbestendig

Arnhem Klimaatbestendig

Je kunt niet alleen je huis, maar ook je tuin duurzaam en klimaatbestendig maken. Hoe? Nodig ons uit en we komen je het vertellen!

Klimaat Gesprekken

Workshopreeks KlimaatGesprekken

Op jouw manier en tempo klimaatvriendelijke keuzes maken. Dat doe je door de 6 workshops van 2 uur van KlimaatGesprekken te volgen. Leren van, en geïnspireerd raken door, anderen onder begeleiding van een teamcoach van KlimaatGesprekken.

Lijn 2030

Lijn 2030

De verduurzaamde Volkswagen T1 bus, Lijn2030, is de ultieme conversatie starter voor jouw duurzame initiatief! Met behulp van Lijn2030 betrek je mede-wijk-bewoners bij jouw idee of initiatief om de wijk duurzamer en mooier te maken.