Gereedschapskist voor energiebesparing

Wil je samen met buren, vrienden of belangstellenden actief aan de slag met energiebesparen? Maak gebruik van het aanbod uit de Gereedschapskist van de AANjagers.

 

Bezoek het energiebespaarhuis

Koenders Totaalbouw BV heeft het concept ‘Optimaal Duurzaam Renoveren’ uitgewerkt. Dit is een concept dat geheel in het teken staat van het energiebesparend én comfort verhogend renoveren van woningen. De duurzame maatregelen zijn gerealiseerd in het zogeheten Energie Bespaar Huis in Westervoort. De hoekwoning uit de jaren zeventig is voorzien van duurzame en energiebesparende voorzieningen als een aardwarmtepomp, zonnepanelen, een zonneboiler, wand- en vloerverwarming, ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Daarnaast zijn het dak, de vloer, de ramen en de gevel geïsoleerd.  Zie meer op: http://energiebespaarhuis.nl/

Wat doen wij:

  • Wij zorgen dat Koenders Totaalbouw een afspraak met je gaat maken

Wat doe je zelf:

  • Een datum plannen met een vertegenwoordiger van Koenders Totaalbouw voor het bezoek aan het Energie Bespaar Huis
  • Zorgen dat  ten minste 5 mensen die mee gaan
Appeltaartgesprek

Appeltaartgesprek

Onder het genot van een appeltaart bespreek je samen met je buren wat de mogelijkheden zijn om energie te besparen in jullie huizen. Dit gesprek duurt ongeveer anderhalf uur en wordt begeleid door een coach.

Warmtecamera wandeling

Warmtecamera wandeling

Loop met een coach door jouw straat en scan de warmtelekken bij huizen van binnen en van buiten. Natuurlijk krijg je ook tips welke maatregelen je het beste kunt nemen.
De scans kunnen worden uitgevoerd in december, januari, februari en maart. Reserveren is verstandig.

Gastsprekers buurtavond

Gastsprekers buurtavond

Hoe fijn zou het zijn als je een expert kunt laten uitleggen hoe een warmtepompinstallatie werkt en wat de kosten en opbrengsten ervan zijn?

Buurtmiddag

Buurtmiddag of -avond organiseren

Je wilt een buurtmiddag of –avond organiseren over duurzaamheid. Dat kost een hoop tijd en moeite om te organiseren. Wat zou het fijn zijn als je dan niet ook voor alle kosten hoeft op te draaien.

Blowerdoor- en rooktest

Blowerdoor- en rooktest

Zoek een geschikt huis om de blowerdoor/rook-test in jouw buurt te doen en zorg ervoor dat meerdere mensen komen kijken. Samen kunnen we dan leren van de lekken die zich wellicht ook bij andere soortgelijke huizen voordoen.

Energie Bespaar Huis

Bezoek het energiebespaarhuis

Bezoek het Energie Bespaar Huis en ervaar hoe je als woningeigenaar energie in je eigen huis kunt besparen. In dit huis kun je ook zien wat er voor nodig is om je huis volledig energie-neutraal te maken, zodat je geen energierekening meer hebt. Het huis is tevens afgesloten van het gasnetwerk.

Arnhem Klimaatbestendig

Arnhem Klimaatbestendig

Je kunt niet alleen je huis, maar ook je tuin duurzaam en klimaatbestendig maken. Hoe? Nodig ons uit en we komen je het vertellen!

Klimaat Gesprekken

Workshopreeks KlimaatGesprekken

Op jouw manier en tempo klimaatvriendelijke keuzes maken. Dat doe je door de 6 workshops van 2 uur van KlimaatGesprekken te volgen. Leren van, en geïnspireerd raken door, anderen onder begeleiding van een teamcoach van KlimaatGesprekken.

Lijn 2030

Lijn 2030

De verduurzaamde Volkswagen T1 bus, Lijn2030, is de ultieme conversatie starter voor jouw duurzame initiatief! Met behulp van Lijn2030 betrek je mede-wijk-bewoners bij jouw idee of initiatief om de wijk duurzamer en mooier te maken.