Gereedschapskist voor energiebesparing

Wil je samen met buren, vrienden of belangstellenden actief aan de slag met energiebesparen? Maak gebruik van het aanbod uit de Gereedschapskist van de AANjagers.

 

Arnhem Klimaatbestendig

Het veranderende klimaat zorgt ervoor dat zomers warmer en droger worden. Ook krijgen we te maken met steeds meer piekbuien. Dit kan leiden tot schade, vermindering van comfort en het brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Arnhem Klimaatbestendig helpt je om je tuin, straat of buurt hier beter bestand tegen te maken, oftewel: klimaatbestendig.

Wil jij je tuin, straat of buurt mooier en groener? Willen jij en je buren minder wateroverlast? Wil je graag dat kinderen fijner buiten spelen? Of wil je meer vogels en bijen in je tuin, of vooral minder onderhoud aan je tuin? Arnhem Klimaatbestendig helpt hier bij!

Wij informeren en inspireren je, zodat je zelf of met je buren aan de slag kan met:

 • Het vergroenen van je tuin/buurt
 • Het afkoppelen van regenwater en om her te gebruiken
 • Het maken van geveltuintjes
 • Het aanleggen van een groen dak
 • Het vergroten van biodiversiteit in je wijk
 • Het omtoveren van versteende gebieden in groene oases

Kijk voor meer informatie op: www.arnhemklimaatbestendig.nl of neem contact met ons op als je aan de slag wilt met het klimaatbestendig maken van jouw omgeving.

Wat doen wij:

 • Tijdens een bewonersavond komt één van onze experts een korte lezing geven over klimaatsverandering en wat je er zelf tegen kan doen
 • Bij buurtmarkten/-feesten kunnen we langskomen met onze elektrokar en de klimaatregelenborden. We geven  inspirerende voorbeelden en ideeën.

Wat doe je zelf:

 • Een middag of avond organiseren over duurzaamheid/klimaatadaptatie in jouw wijk/buurt
 • Een afspraak maken met een Arnhem Klimaatbestendig-expert
 • Zorgen dat er in ieder geval 10-15 mensen aanwezig zijn
Appeltaartgesprek

Appeltaartgesprek

Onder het genot van een appeltaart bespreek je samen met je buren wat de mogelijkheden zijn om energie te besparen in jullie huizen. Dit gesprek duurt ongeveer anderhalf uur en wordt begeleid door een coach.

Warmtecamera wandeling

Warmtecamera wandeling

Loop met een coach door jouw straat en scan de warmtelekken bij huizen van binnen en van buiten. Natuurlijk krijg je ook tips welke maatregelen je het beste kunt nemen.
De scans kunnen worden uitgevoerd in december, januari, februari en maart. Reserveren is verstandig.

Gastsprekers buurtavond

Gastsprekers buurtavond

Hoe fijn zou het zijn als je een expert kunt laten uitleggen hoe een warmtepompinstallatie werkt en wat de kosten en opbrengsten ervan zijn?

Buurtmiddag

Buurtmiddag of -avond organiseren

Je wilt een buurtmiddag of –avond organiseren over duurzaamheid. Dat kost een hoop tijd en moeite om te organiseren. Wat zou het fijn zijn als je dan niet ook voor alle kosten hoeft op te draaien.

Blowerdoor- en rooktest

Blowerdoor- en rooktest

Zoek een geschikt huis om de blowerdoor/rook-test in jouw buurt te doen en zorg ervoor dat meerdere mensen komen kijken. Samen kunnen we dan leren van de lekken die zich wellicht ook bij andere soortgelijke huizen voordoen.

Arnhem Klimaatbestendig

Arnhem Klimaatbestendig

Je kunt niet alleen je huis, maar ook je tuin duurzaam en klimaatbestendig maken. Hoe? Nodig ons uit en we komen je het vertellen!

Klimaat Gesprekken

Workshopreeks KlimaatGesprekken

Op jouw manier en tempo klimaatvriendelijke keuzes maken. Dat doe je door de 6 workshops van 2 uur van KlimaatGesprekken te volgen. Leren van, en geïnspireerd raken door, anderen onder begeleiding van een teamcoach van KlimaatGesprekken.

Lijn 2030

Lijn 2030

De verduurzaamde Volkswagen T1 bus, Lijn2030, is de ultieme conversatie starter voor jouw duurzame initiatief! Met behulp van Lijn2030 betrek je mede-wijk-bewoners bij jouw idee of initiatief om de wijk duurzamer en mooier te maken.