Gereedschapskist voor energiebesparing

Wil je samen met buren, vrienden of belangstellenden actief aan de slag met energiebesparen? Maak gebruik van het aanbod uit de Gereedschapskist van de AANjagers.

 

Arnhem Klimaatbestendig

Het veranderende klimaat zorgt ervoor dat zomers warmer en droger worden en dat we te maken krijgen met steeds meer piekbuien. Dit kan leiden tot schade, vermindering van comfort en brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Arnhem Klimaatbestendig helpt je om je tuin, straat of buurt hier beter bestand tegen te maken, oftewel: klimaatbestendig.

Wil jij je tuin, straat of buurt mooier en groener? Willen jij en je buren minder wateroverlast? Wil je graag dat kinderen fijner buiten spelen? Of wil je juist meer vogels en bijen in je tuin, of vooral minder onderhoud aan je tuin? Arnhem Klimaatbestendig helpt hier bij!

Wij informeren en inspireren je, zodat je zelf of met je buren aan de slag kan met:

 • het  vergroenen van je tuin/buurt
 • het afkoppelen van regenwater en om bijvoorbeeld her te gebruiken
 • het maken van geveltuintjes
 • een groendak
 • de biodiversiteit in je wijk te vergroten
 • het versteende pleintje om te toveren in een groene oase

Kijk voor meer informatie op: www.arnhemklimaatbestendig.nl of neem contact met ons op als je een aan de slag wilt met het klimaatbestendig maken van je omgeving.

Wat doen wij:

 • Tijdens een bewonersavond komt een van onze experts een korte lezing geven over klimaatsverandering en wat je er zelf tegen kan doen
 • Hou je een buurtfeest/markt, dan kunnen we ook langs komen met onze elektrokar en pakken we uit met inspirerende voorbeelden en ideeën

Wat doe je zelf:

 • Een middag of avond over duurzaamheid/klimaatbestendig in jouw wijk/buurt organiseren
 • Een afspraak maken met een Arnhem Klimaatbestendig expert
 • Zorgen dat er in ieder geval 10-15 mensen aanwezig zijn
Appeltaartgesprek

Appeltaartgesprek

Onder het genot van een appeltaart bespreek je samen met je buren wat de mogelijkheden zijn om energie te besparen in jullie huizen. Dit gesprek duurt ongeveer anderhalf uur en wordt begeleid door een coach.

Warmtecamera wandeling

Warmtecamera wandeling

Loop met een coach door jouw straat en scan de warmtelekken bij huizen van binnen en van buiten. Natuurlijk krijg je ook tips welke maatregelen je het beste kunt nemen.
De scans kunnen worden uitgevoerd in december, januari, februari en maart. Reserveren is verstandig.

Gastsprekers buurtavond

Gastsprekers buurtavond

Hoe fijn zou het zijn als je een expert kunt laten uitleggen hoe een warmtepompinstallatie werkt en wat de kosten en opbrengsten ervan zijn?

Buurtmiddag

Buurtmiddag of -avond organiseren

Je wilt een buurtmiddag of –avond organiseren over duurzaamheid. Dat kost een hoop tijd en moeite om te organiseren. Wat zou het fijn zijn als je dan niet ook voor alle kosten hoeft op te draaien.

Blowerdoor- en rooktest

Blowerdoor- en rooktest

Zoek een geschikt huis om de blowerdoor/rook-test in jouw buurt te doen en zorg ervoor dat meerdere mensen komen kijken. Samen kunnen we dan leren van de lekken die zich wellicht ook bij andere soortgelijke huizen voordoen.

Energie Bespaar Huis

Bezoek het energiebespaarhuis

Bezoek het Energie Bespaar Huis en ervaar hoe je als woningeigenaar energie in je eigen huis kunt besparen. In dit huis kun je ook zien wat er voor nodig is om je huis volledig energie-neutraal te maken, zodat je geen energierekening meer hebt. Het huis is tevens afgesloten van het gasnetwerk.

Klimaatstraatfeest

Klimaatstraatfeest

Je doet mee met het energiestraatfeest en wil winnen. Maak een afspraak met een energiecoach om uw plannen door te nemen en te kijken hoe wij verder kunnen helpen.

Arnhem Klimaatbestendig

Arnhem Klimaatbestendig

Je kunt niet alleen je huis, maar ook je tuin duurzaam en klimaatbestendig maken. Hoe? Nodig ons uit en we komen je het vertellen!

Klimaat Gesprekken

Workshopreeks KlimaatGesprekken

Op jouw manier en tempo klimaatvriendelijke keuzes maken. Dat doe je door de 6 workshops van 2 uur van KlimaatGesprekken te volgen. Leren van, en geïnspireerd raken door, anderen onder begeleiding van een teamcoach van KlimaatGesprekken.