Scroll naar beneden
bus door raam

Aan de slag

Als je woningeigenaar bent is het echt slim om energie te besparen, immers wat je niet verbruikt hoef je niet op te wekken, zo simpel is het! En als je dan daarbij wel zelf energie opwekt, met je eigen huis, dan ga je echt meters maken! Scheelt C02 in de lucht en het scheelt in je portemonnee.

Hoe dan? Daar zijn tal van mogelijkheden voor. Als je direct aan de slag wil kijk hier dan verder, we hebben een ‘gereedschapskist’ met praktische adviezen en links naar netwerken in de buurt waar je iets aan kunt hebben.

lees meer
bus feest2

Financiering

Investeren in een duurzaam huis loont momenteel veel meer dan sparen. En wat dacht je van de waarde van je woning? Een geheel geïsoleerd huis verkoopt echt beter. Er zijn inmiddels vele financiële regelingen die je kunt aanspreken. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet. Het is echt mooi: naast geld levert het een beter milieu op, win-win!

lees meer
Arnhemaan.jpg

Wijkgerichte aanpak

Arnhemse aanpak

Arnhem moet net als de rest van Nederland in 2050 aardgasvrij zijn. Medio 2019 heeft de Arnhemse gemeenteraad een wijkgerichte aanpak vastgesteld voor deze energietransitie. Daarbij wordt toe gewerkt naar een Transitievisie Warmte, waarover de gemeenteraad eind 2021 beslist. In deze visie wordt per wijk aangegeven wanneer de wijk van het aardgas af gaat en, voor de wijken die voor 2030 van het aardgas af gaan, welk alternatief voor aardgas geschikt is.

lees meer over de wijkaanpak

Initiatieven en nieuws

Mockup_Book_Cover.jpg

Arnhem Aan Tafel Kookboek nu verkrijgbaar!

Arnhem Aan Tafel duurzaam Kookboek

Lees meer
Arnhemaan.jpg
algemeen

Wat gebeurt er in mijn wijk?

Wijkgerichte aanpak. Kijk wat er in uw wijk gaat gebeuren.

Lees meer
TOCHTSTRIPS-1.jpg

Flink besparen op je energieverbruik

Gratis energiecoaches voor minima

Lees meer

Wij helpen je graag mee