Ondernemers wisselen kennis en ervaring uit over het verduurzamen van hun bedrijf. Dus ga op bedrijfsbezoek óf zet jouw bedrijf in de spotlight!

 

Duurzame Bedrijvenroute

De Duurzame Bedrijvenroute, een voorbeeld voor Arnhem!

Vrijdag 16 november 2018 vond de eerste editie van de Duurzame Bedrijvenroute plaats. Arnhemse ondernemers gingen op bedrijfsbezoek bij mede-ondernemers in de stad die op een één of andere manier al begonnen waren hun bedrijf te verduurzamen. De route zorgde voor een dosis verse inspiratie, gaf antwoorden op vragen over verduurzamen en was een uitgelezen moment om te netwerken.

"Niks geen verkooppraatjes, maar gewoon nuchter advies van je collega die al net een stapje verder is met verduurzamen" aldus èèn van de enthousiaste bezoekende ondernemers. En met een beetje geluk kon je ook nog een adviesgesprek met een van de beste onafhankelijke adviseurs op het gebied van duurzaam ondernemen winnen.

Voorbeeld-bedrijven die aan de route deelnamen waren onder meer Intratuin, Peeze, Hommerson, Rozet, Groot Warnsborn en 50 Company. Zij verzorgden de rondleidingen en workshops, maar ook informatieve koffiemomentjes en namen bezoekers  zelfs het dak mee op om te kijken bij de zonnepanelen. Wethouder Economische Zaken en ambassadeur van de Duurzame Bedrijvenroute Jan van Dellen was er ook bij en genoot aanzienlijk van de dag.

 

Tips

Voor wie er niet bij kon zijn: de deelnemende bedrijven geven u graag een aantal tips voor succes:

  • Neem duurzaamheid serieus bij het moment van vervangingen of aanpassingen
  • Wees eigenwijs en neem initiatief
  • Ga voor zonnepanelen
  • Reserveer voldoende en op tijd de nodige budgetten
  • Maak het vooral niet te moeilijk en begin gewoon.

Wilt u meer weten over duurzaam ondernemen? Neem dan eens een kijkje op www.duurzaammkb.nl of www.klimaatplein.com