Scroll naar beneden
Logo Arnhem Aan de Slag RGB

De komende periode staat bij iedereen in het teken van de energierekening. Met de actie Arnhem Aan de Slag willen we laten zien hoe je die rekening omlaag kunt krijgen. Kijk hieronder voor tips en adviezen. De Arnhemse bouwmarkten geven extra aandacht aan diverse energiebesparende producten en je kunt er terecht voor flyers met tips en adviezen. Scrol naar beneden voor meer info!

Besparende klustips (die je goed zelf kunt doen)

De CV ketel iets lager zetten

De meeste ketels staan op 90 graden, maar op 60 graden is het ook goed. Wordt het niet meer lekker warm? Zet het dan op 70 graden. Controleer ook of de cv-ketel bijgevuld moet worden. Kijk hier voor meer info: Zet 'm op 60 - Bespaar gas en behoud je comfort (zetmop60.nl).

Isoleren

Door het isoleren van je woning wordt je woning een stuk energiezuiniger en het zorgt ook voor extra comfort! Isoleren kan je goed zelf doen. Zie ook hoe Betty dat gedaan heeft: Ook zelf aan de slag met isoleren (arnhemaan.nl).

Dakisolatie

Wil je aan de slag met het isoleren van je dak of je zoldervloer? Kijk op Dakisolatie - Regionaal Energieloket voor tips en adviezen.

Muurisolatie

Wil je aan de slag met het isoleren van je muren? Kijk op Muurisolatie - Regionaal Energieloket voor tips en adviezen.

Vloerisolatie

Heb je last van koude voeten? Dan is vloerisolatie misschien iets voor jou! Kijk op Vloerisolatie - Regionaal Energieloket voor tips en adviezen.

Isolerend glas

Ga je jouw ramen binnenkort vervangen? Kijk op Isolerend glas - Regionaal Energieloket voor tips en adviezen over isolerend glas. Ben je dat niet van plan dan is isolatiefolie aan de binnenzijde van de ramen misschien iets voor jou.

Tochtstrips plaatsen

Begin met de deuren en ramen. Denk ook aan een brievenbus borstel en het luik van je kruipruimte. Bekijk hier in het filmpje hoe je dit doet.

Kitten van naden

Als je zelf naden en kieren dichtmaakt, betaal je alleen de kosten van het materiaal. Die heb je zo terugverdiend met een lagere energierekening. Check hier het inspirerend filmpje van Jarl en Brigitta uit de Geitenkamp die een 'buren-challenge' aangaan om hun energieverbruik te verminderen. Kijk op Naden en kieren dicht voor minder tocht | Milieu Centraal voor tips en adviezen.

Waterbesparende douchekop

Plaats een waterbesparende douchekop. Als je daarnaast ook nog korter en minder vaak doucht bespaar je daarmee water én gas!

Gordijn ophangen

Dikke gordijnen hangen op plekken waar veel koude lucht naar binnen komt voorkomt dat koude lucht zich verspreidt over de ruimte. Je kunt gordijnen hangen voor het raam maar ook op de gang bij de trap naar boven toe.

Radiatorfolie plaatsen

Er ontsnapt dan minder warmte naar buiten via de muur. Houd radiatoren vrij van meubels zodat de warmte zich goed kan verspreiden door de ruimte. Bekijk hier het filmpje.

Radiatorventilatoren

Als je een radiatorventilator aan de onderkant van de radiator plakt, bespaar je energie: je kamer wordt sneller warm doordat de warme lucht zich sneller verspreidt. Kijk op Bespaartips verwarming | Milieu Centraal voor meer informatie en tips.

Vervang gloeilampen door ledlampen

Wacht niet tot ze kapot zijn. Hoe eerder je vervangt hoe sneller je bespaart. Het nadeel is dat je ze wel eerst moet aanschaffen en dat kost geld. De besparing is echter groot en je verdient het dus terug. Bekijk hier het filmpje over ledlampen.

Deurdrangers plaatsen

Een deurdranger helpt je bij het dichthouden van de deur. Zo blijft de warmte in de ruimte.

Radiatoren regelmatig ontluchten

Als er teveel lucht in de leidingen zit werkt de verwarming niet optimaal. Dit kost extra energie.

Stekkerdoos met schakelaar

Een stekkerdoos met schakelaar kan je helpen om je apparaten uit te zetten en niet op stand-by. Dat scheelt energie.

Energietransitie_05-7151

Bespaarweetjes

Met eenvoudige maatregelen kan je al snel veel energie besparen, zonder veel geld uit te geven. Hieronder een aantal handige weetjes. Voor meer lees hier snel verder!

Energieslurpende apparaten

Wist je dat er apparaten in je woning staan die onnodig energie kosten? Lees hier welke 6 energieslurpers je gemakkelijk aan kunt pakken om je energieverbruik te verlagen. De energieslurpers lees je ook terug in de Bespaartips Arnhem Aan.

Oplossingen voor de verduurzaming van je woning

Check hier voor innovatieve oplossingen voor het verduurzamen van je woning: 150 innovaties - 150+ innovaties - Uptempo!

Besparen als huurder

Op Arnhem Aan staan handige tips. Check hier: Tips (arnhemaan.nl). Zo verlaag je het energieverbruik en vergroot je het comfort in huis. Laat je inspireren door de buren Brigitta & Jarl: (274) Brigitta en Jarl dagen elkaar uit! - YouTube of serie tips van Ties: (274) Het Ernhems kwertet: De tip van Ties - Radiatorfolie - YouTube. Bekijk hier de Bespaartips Arnhem Aan.

VvE’s

Is je huis onderdeel van een VvE? Dan is het vaak lastiger om energiebesparende maatregelen te nemen, maar daarmee niet minder belangrijk! Lees hier onze 5 tips voor het verduurzamen van je VvE:

Woon je in een VvE met verduurzamingsplannen? Neem contact op met het Energieloket Arnhem via info@arnhemaan.nl of 026-377 3777, want we ondersteunen ook VvE’s met verduurzamen. Check hier: Verduurzamen voor VvE's (arnhemaan.nl)

Verduurzamen monumenten

Monumenten zijn vaak niet zo energiezuinig. Het nemen van energiebesparende maatregelen is daarom interessant, maar kan vanwege restricties wel een puzzel zijn. Lees hier voor tips en meer informatie over het verduurzamen van je monumentale woning of neem contact op met het Energieloket Arnhem via info@arnhemaan.nl of 026 377 3777. Laat je inspireren door Kees en Sabina.

Subsidies

Ga je investeren in isolatie of ventilatie? Bekijk hier alle leningen, subsidies en belastingvoordelen.

Meer informatie?

Behoefte aan verdiepende informatie over energiebesparende maatregelen? Of uitleg over je energierekening? Lees dan verder op de kennisbank van het Regionaal Energieloket.

Energietransitie_Gemeente Arnhem_small-18

Gratis advies aan huis

Energiecoach

Hulp nodig met energie besparen in huis? Plan een gratis afspraak in met een Energiecoach (arnhemaan.nl). De energiecoach geeft je persoonlijk advies over de mogelijkheden in je woning. Hij installeert ook gratis bespaarproducten. Laat je inspireren door energiecoach Yasar: Bespaar met energiecoach Yasar (arnhemaan.nl).

Woonwensencoach

Wil je aan de slag met het verduurzamen van je koopwoning maar weet je niet goed waar te beginnen? Plan een gratis afspraak met de Woonwensenscan en coach (arnhemaan.nl). Met een rondje door je huis samen met de coach weet je waar je het beste als eerste aan de slag kan . Laat je inspireren door Frank: Met een heatpipe besparen op gas (arnhemaan.nl).

Energiescan of maatwerkgesprek voor ondernemers

Weet je als ondernemer of vereniging niet goed waar je moet beginnen met energie besparen? Misschien is een energiescan voor bedrijven of een maatwerkgesprek over de financiering van duurzame opwek wat voor jou. Kijk voor alle mogelijkheden op www.arnhemaan.nl/mogelijkheden of neem contact op via energiescanbedrijven@arnhem.nl.

Geldzorgen

Bij problemen met de energierekening en geldzorgen kun je als Arnhemse ondernemer gratis financiële hulp op maat krijgen via Arnhem.nl/Loket Geldzaken & Ondernemers.

Energietransitie_Gemeente Arnhem_small-80

FEESTELIJKE OPENING ENERGIEPUNT MALBURGEN

EnergiePUNT Malburgen geopend op 4 november

Tijdens de ‘Arnhem aan de Slag’ weken is op vrijdag 4 november het nieuwe EnergiePUNT Malburgen feestelijk geopend in buurtcentrum De Fresh (Dovenetellaan 24a). Je kunt bij het EnergiePUNT Malburgen terecht voor al je vragen over energie. Denk bijvoorbeeld aan informatie over het verduurzamen van je woning, het aanmelden voor de gratis energiecoach en het aanvragen van de Energietoeslag en alles wat daar tussen zit. Er is wekelijks een spreekuur op de maandag van 13:00-16:00 uur en op de vrijdag van 9:00-11:00 uur.

We zien je graag!

Extra financiële hulp vanuit de gemeente!

De energieprijzen zijn enorm gestegen. Maar waar betaal ik nu precies voor? En wat kan je doen om de energierekening te verlagen? Lees hier de tips van onafhankelijke experts. Kom je in financiële problemen door de energierekening? In Arnhem kan je extra hulp krijgen bij geldzorgen, ga hiervoor naar www.arnhem.nl/geldzorgen.

Energietransitie_Gemeente Arnhem_small-09

Energieplafond?

Je hebt vast gehoord dat het kabinet aan een energieplafond werkt. Dit is een tijdelijke maatregel om de energierekening te verlagen en gaat waarschijnlijk vanaf 1 november al in. Dit betekent dat je straks maximaal €1,50 per m3 voor gas en €0,70 per kWh voor elektriciteit betaalt bij een gemiddeld energieverbruik. Uitgerekend is dat maximaal €290 per maand. Verbruik je meer energie? Dan betaal je de actuele, veelal hogere, prijs voor gas en elektriciteit. Kijk voor meer informatie op Prijsplafond energie moet huishoudens zekerheid bieden | Rijksoverheid.nl.

Energietransitie_Gemeente Arnhem_small-30
Gamma_logo_2010
Logo De GroeneVos stickerformaat
hubo logo nieuw geel
Karwei
logo bosveld 2015
Praxis - RGB - GW
Kom op zaterdag 15 oktober naar de bouwmarkt voor energiebesparende producten